Sisko Mielty, sukuseuran perustamisesta asti mukana ollut seuran kantava voima on poissa. Hän nukkui pois perjantaina 30.4.2021. Sisko olisi täyttänyt toukokuussa 93 vuotta.
Jäämme kaipaamaan Siskoa ja hänen puolisoaan Kalevia, joiden ansiosta sukuseuramme on olemassa. Siskon muisto elää sydämissämme.
Sisko Annikki Mielty o.s. Hakala 27.5.1928–30.4.2021
Sisko oli 18-vuotias avioituessaan vuonna 1947 tuolloin 19-vuotiaan Kalevi Johannes eli K.J. Mieltyn kanssa. Perheen poika Kalervo syntyi samana vuonna. Perhe asettui ensin Peräseinäjoelle, mutta vuonna 1957 muuttokuorma palasi Isoonkyröön. Silloin perustettiin myös Mieltyn valokuvaamo, jossa on ikuistettu lähes kaikkien isokyröläisten suuret perhetapahtumat.
Luoma- Mieltyn sukuseuran juuret juontavat 1980-luvulle, jolloin K.J. alkoi selvittää, mistä Mieltyn talon isäntä Simo oli Isoonkyröön Napuen taistelun jälkeen vuonna 1718 tullut. Helmikuussa 1998 pidettiin seuran perustamiskokous. Puheenjohtajaksi valittiin K.J. Mielty, ja hallituksessa oli alusta alkaen mukana myös Sisko, jonka hallituskausi kesti 23 vuotta. Sekä Sisko että K.J. olivat Simo Mieltyn jälkeläisiä.
Vain runsas kuukausi ensimmäisen 1.8.1998 järjestetyn sukujuhlan jälkeen K.J. Mielty kuoli, ja seuran varapuheenjohtaja, K.J. Mieltyn setä, Risto Mielty otti puheenjohtajuuden harteilleen.
Ensimmäinen sukukirja Henrik Luoma-Mieltyn sukua I ilmestyi vuonna 2007, ja tuolloin tietokannassa oli runsaat 60 000 Henrikin ja Kaisan jälkeläistä. Sukuseuran sihteerinä tuolloin toiminut Helena Jussila toteaa kirjassa, että suvusta aavisteltiin tulevan hyvin laajan, kunhan sitä ehdittäisiin tutkimaan ja selvittelemään. Aavistelu osui oikeaan: kesällä 2021 tietokannassa on Henrikin ja Kaisan jälkeläisiä kaksinkertainen määrä eli runsaat 126 200.
Sisko Mieltyn muistotilaisuus 29.5.2021
Kauniina kesäisenä lauantaina 29.5.2021 kokoonnuimme Isonkyrön kirkkoon saattelemaan Siskoa hänen viimeiselle matkalleen. Koronarajoitusten takia saattoväkeä oli paikalla vain runsaat 50. Siskon siunauksen toimitti sukuseuramme puheenjohtaja, rovasti Matti Korpiaho. Sukulaiset ja ystävät muistivat Siskoa lukuisin kukkalaittein.
Muistotilaisuudessa saimme kuulla Siskon monipuolisista aktiviteeteista. Hän oli mukana kaikessa paikallishistoriaan liittyvässä toiminnassa, järjesti kulttuuri- ja teatterimatkoja, kävi senioritansseissa ja harrasti sukututkimusta.
”Niin kuin päiväs, niin on voimas aina. Tähän turvaan yhä uudelleen.” (vk 338)